mixxt

Zarejestruj się!

Witaj w mixxt!

domeny.pl

AutorPost

Dodano w 18.10.2009 Dodano w 18.10.2009

Najlepiej, gdyby się udało uzbierać grupę ludzi podobnie jak ty "poszkodowanych" przez domeny.
Z tego co widzę w sieci o domenach to nie powinno być takie trudne.
Jednak na innych forach, dyskusja sprowadza się do:
"A ja tak i tak a ty??" > "No ja to wolę tak, a może tak..."
Czyli każdy sobie...
Tu chcemy organizować GRUPY, być może w jakiś ciekawy sposób udałoby się to zorganizować przed wejściem w życie ustawy o PZ w "ciutek" zmodyfikowanej formule...

słuszna uwaga - każdy ma problem z tą firmą, ale nie potrafimy się zorganizować - proponuję by każdy kto chcę się podpisać pod wnioskiem zbiorowym, napisał jaki ma problem z domeny.pl i pozostawił kontakt do siebie. Inaczej każdy będzie sam i bez rezultatów na swoją korzyść

miczar1:

słuszna uwaga - każdy ma problem z tą firmą, ale nie potrafimy się zorganizować - proponuję by każdy kto chcę się podpisać pod wnioskiem zbiorowym, napisał jaki ma problem z domeny.pl i pozostawił kontakt do siebie. Inaczej każdy będzie sam i bez rezultatów na swoją korzyść

Proponuje wcześniej taki ruch (przed podawaniem danych) aby dla osób poszkodowanych przez domeny utworzyć zamkniętą grupę specjalnie dla was. Sam utworzę taką grupę i przekaże Moderowanie tej grupy (oraz rozpatrywanie wniosków o przyłączenie do niej) komuś z "was"- zależy kto będzie chętny.
Oczywiście pierwszeństwo mają osoby aktywne...
Co ty na to??

mogę zostać tą osobą.

Dodano w 29.10.2009 Dodano w 29.10.2009

Witam w klubie nabranych przez domeny.pl - jestem w plecy na razie jakies 700 zl, a wkrotce podwyzsze te stawke do 1 000 zl. Regulamin ukrywa rzeczywiste koszty rejestracji, faktura przez nich wystawiona takze (bo podali upust 0%, wiec niby jaki koszt rabatu mam zwracac?), ubiegloroczny standardowy cennik nie byl zalacznikiem do regulaminu promocji, itd itp.
Opisalam te sytuacje w zgloszeniu do federacji konsumentow, zamierzam wniesc formalna skarge do UOKiK.
Chetnie wlacze sie do inicjatywy pozwu zbiorowego, bo zwyklam czytywac regulaminy, a ten jest napisany tak (zakladajac, ze regulamin podpiety na stronie to ten sam co rok temu), ze bez szczegolowej analizy i dalekosieznej interpretacji nie zlapiesz ile przyjdzie ci po roku zabulić.

Pozdrawiam,
nik

Dodano w 14.11.2009 Dodano w 14.11.2009

Dzień dobry,

Mam domenę mojej firmy u tych oszustów od 2 lat. Rok temu pierwszy raz zaskoczyli mnie zapisami umowy, której nie mam, i której nie podpisalem. Zapłaciłem za wtedy OSTATNI rok współpracy.
W tym roku okazuje się, że jednak umowa jest na 3 lata ...

Ale wystarczy. Nawet, gdyby mnie wpisali do rejestru morderców mam to w d... . Nie będę płacił za ten szwindel. Jak będzie trzeba to wpadnę do nich z argumentem.

Dodano w 22.11.2009 Dodano w 22.11.2009

Witam wszystkich,

oczywiście znajduję się w podobnej sytuacji, co Wy. Rok temu skorzystałem z promocji (3 domeny po 5 groszy - wziąłem 2). Teraz chciałem z jednej zrezygnować i zatrzymać jedną.

Oczywiście, gdybym wiedział, że się przewrócę, usiadłbym... Biorąc domeny od nich nie brałem pod uwagę, że firma znajdująca się na wysokiej 26 pozycji w top100.pl będzie zapisywać w regulaminie cokolwiek, czego nie doświadczyłem u innych operatorów. Jestem przyzwyczajony, że dziś kupujesz domenę a za rok jej nie przedłużasz i nie ponosisz żadnych kosztów.

Na chwilę obecną nałożyli na mnie karę za zerwanie umowy (dzisiaj kończy się termin przedłużenia i już dzisiaj otrzymałem f-rę proforma z karą 250zł).

Mam zamiar jutro wybrać się do federacji ochrony konsumentów z regulaminem, w którym wskazują punkt 7, który mówi:
"...
Przeniesienie do innego usługodawcy domen zarejestrowanych w ramach promocji “Domenowa superoferta II” lub rezygnacja z utrzymania tych domen, przed ich odno­wieniem na kolejny rok, zobowiązuje Uczestnika do wpłaty na konto Organizatora promocji różnicy pomiędzy ceną standardową określoną w cenniku, a promocyjną ceną za pierwszy rok, za którą Uczestnik promocji nabył domenę. Uczestnik promocji zobowiązuje się nie podejmować żadnych działań, uniemożliwiających spełnienie powyższego warun­ku
..."

dla mnie, jako laika w sprawach prawnych ewidentnym jest fakt "rezygnacja z utrzymania tych domen, przed ich odno­wieniem na kolejny rok" dzisiaj mija ten termin a jutro teoretycznie regulamin mnie nie obowiązuje! Nie ma w nim ewidentnej wzmianki o tym na ile lat podpisałem cyrograf.

Słuchajcie, co z nimi robimy... czy wysyłamy jakiś wniosek do UOKIK jakieś pismo... robiliście już cokolwiek?
Płaciliście im już te kwoty, których żądają?
Bo tak możemy czekać w nieskończoność.

Pozdrawiam i niech moc będzie z nami, bo szare chmury wiszą nad nami wszystkimi.

Edytowano w 22.11.2009

cały czas kompletuje listę osób pokrzywdzonych. Z tego co się dowiedziałem w przypadku osób prywatnych niezrozumiałe zapisy interpretuje się na ich korzyść. Sama zaś umowa zawiera wiele błędów i w przypadku pozwania przed sąd domeny.pl muszą się raczej nagimnastykować by udowodnić naszą winę. Walczmy z nimi i trzymajcie swoje uczciwie zarobione pieniądze dla siebie!

miczar, czy Twoja sytuacja nadal jest nierozwiązana? Zapłaciłeś im ten 1000zł? Lub cokolwiek?
Na czym teraz stoisz?

pozdrawiam

Czy można wiedzieć co Państwo chcą osiągnąć? Czy chceci się tylko uwolnić od złodzieji czy chcecie wydusić z nich odszkodowanie?

Jeśli to pierwsze to zdaje się wystarczy ignorować mail'e od domeny.pl.

Edytowano w 22.11.2009

Logowanie

Nie należysz do tej społeczności?

Alternatywne logowanie

You can use an account of a third party.

Informacje o serwisie

• Szukaj:

• Nazwa serwisu

pozywamy-zbiorowo.pl
    Teraz już możesz upomnieć się o swoje...

• Właściciel serwisu

Admin

• Utworzono dnia

06.08.2009

• Użytkownicy

125

• Język

polski